block




Діва, дерево і смерть були знаками нашої поразки. Дівою була Єва, оскільки вона, коли піддалася спокусі, ще не пізнала чоловіка. Деревом було дерево пізнання добра і зла, а смертю була кара Адама.
- Коли ми відвертаємось від людини або ображаємо її, тоді на серце наше якби камінь лягає

- Не потрібно судити нікого, хоча б власними очима бачив, що хтось согрішає, за словом Божим: не судіть, і не судимі будете (Мат. 7, 1). Тому що невідомо, скільки часу ми можемо в чесності перебувати.
Я, найменший, грішний, сповнений провин Єфрем, чи буду спроможний промовити те, що є понад сили мої,
але оскільки Спаситель за благоутробієм Своїм і некнижних навчив премудрості, а через них усюди просвітив вірних,
Заміни слово "суд" словом "криза" і читай: "Про милість і кризу співатиму", "від Господа прийде криза кожному", "Отець всю кризу віддав Синові", "Час початися кризі з дому Божого".
Настанови на кожен день тижня.
Преподобний Авва Дорофей

Багато православних християн відчувають потребу в духовному керівництві, яке в наш важкий час не завжди легко знайти. Але щоб не заблудитися в своїх пошуках і замість істинного духовного проводу не знайти спокусливого мудрування, необхідно керуватися святоотцівськими писаннями.
Розділ І

( ΔΙΔΑΧΗ ΤΩΝ ΔΩΔΕΚΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ )
Вчення Господа (передане) народам через дванадцятьох Апостолів

1.Є два шляхи : один — життя, інший— смерті, і між ними — велика різниця.
2. Шлях життя є таким: спершу возлюби Бога, який створив тебе, потім — ближнього свого, як себе самого. Чого б ти не бажав собі, того й сам не чини іншому.


















otta Da Vinci